12.6.17

Προσφυγή στη διαιτησία του ελληνικού δημοσίου κατά της Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ


Η Eldorado Gold έχει επενδύσει ήδη στα Μεταλλεία Χαλκιδικής περί τα 600 εκατ. ευρώ, ενώ για τη διετία 2018 -2019 προγραμματίζει επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ.
Σε νέες περιπέτειες μπαίνει η μεταλλευτική επένδυση της Eldorado Gold στη Χαλκιδική καθώς το ελληνικό Δημόσιο ξεκίνησε τη διαδικασία προσφυγής στη διαιτησία.

Με την προσφυγή το Δημόσιο επιδιώκει να εξακριβώσει εάν διαφυλάσσεται τo δημόσιο συμφέρον μέσω της εγχώριας αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της περιοχής και σε συμμόρφωση προς τους ισχύοντες περιβαλλοντικούς όρους και προδιαγραφές.

Με έγγραφο που απέστειλε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), Γιώργος Σταθάκης, προς τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), Μιχαήλ Απέσσο, ζήτησε επισήμως την έναρξη των προπαρασκευαστικών ενεργειών για την προσφυγή στη διαιτησία. 



Πλήρες άρθρο εδώ

1 comments:

Μαρία Καδόγλου είπε...

"Δεν υφίσταται επί της ουσίας κάποιο επιστημονικό, στρατηγικό ή ακόμη διαχειριστικό πρόβλημα".
Αλήθεια; Επειδή το λέει ο Δρ Αρβανιτίδης; Και η απόφαση του Υπουργείου που απορρίπτει ως μη εφαρμόσιμη τη μελέτη της μεταλλουργίας με συνέπεια την αδυναμία υλοποίησης της τρίτης και τελικής φάσης του επενδυτικού σχεδίου τι είναι;
Εσείς τουλάχιστον, γνωρίζετε καλύτερα.

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!