28.7.17

Τα μάρμαρα στην κορυφή των εξαγωγών προς την Κίνα

Αύξηση 19,95% σημείωσε η αξία των ελληνικών προϊόντων που εξάγονται στην Κίνα το 2016, φτάνοντας τα 328,11 εκατ. ευρώ. Οι πρώτες ύλες, τα καύσιμα, τα παράγωγα του πετρελαίου και τα βιομηχανικά προϊόντα είναι αυτά που κυριαρχούν στις εξαγωγές προς τη χώρα.

Τα μάρμαρα, το βαμβάκι, βιομηχανικά απορρίμματα, μέρη αεροστροβίλων, πλάκες αλουμινίου, δομικά και άλλα υλικά κατέχουν μαζί με τα προϊόντα πετρελαίου τις υψηλότερες θέσεις στην κατάταξη. Το παρθένο ελαιόλαδο και τα φρέσκα φρούτα διατηρούν ποσοστά 1,16% και 0,88% αντίστοιχα.

Τα πρώτα είκοσι προϊόντα που εξάγει η Ελλάδα στην Κίνα αντιπροσωπεύουν το 88,06% των συνολικών εξαγωγών μας προς τη χώρα, φτάνοντας σε αξία τα €288,899 εκατ. επί συνόλου €328,113 εκατ. κατά το προηγούμενο έτος.

Πλήρες άρθρο στο http://www.euro2day.gr

Σύμφωνα με το διατιθέμενο πίνακα των εξαγωγών, τα μάρμαρα που εξάγονται στην Κίνα έχουν αξία εξαγωγών περίπου 118 εκατ. € δηλαδή αντιστοιχούν σε ποσοστό στο  36% του συνόλου των εξαγωγών, ξεπερνώντας όλα τα λοιπά προϊόντα.

Η σημειολογία του τομέα εξόρυξης μαρμάρου μέσα στην κρίση! 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!