17.8.20

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: ένα σχολείο, ένα πανόραμα πολιτισμού..














Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Είναι το το μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας με περισσότερα από 11.000 εκθέματα και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου. Με αρχικό προορισμό να δεχθεί το σύνολο των ευρημάτων από ανασκαφές του 19ου αιώνα, κυρίως από την Αττική, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, σταδιακά πήρε τη μορφή ενός κεντρικού Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και εμπλουτίσθηκε με ευρήματα από όλα τα σημεία του ελληνικού κόσμου. Αποτελεί ένα σχολείο για όλους προσφέροντας ένα ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από τις αρχές της προϊστορίας έως την ύστερη αρχαιότητα.

Τα Πεντελικά μάρμαρα έχουν την τιμητική τους στο μουσείο αυτό αλλά και τα λοιπά, το Θασιακό, το Παριανό, το Ναξιώτικο, το εκ Βοιωτίας.. Και όχι μόνο τα μάρμαρα... αλλά και πωρόλιθοι και ο χαλκός και ο μπρούντζος και τα κεραμικά και ο πηλός. Τα χρυσά και αργυρά σκεύη αργυροχρυσοχοίας επίσης. Οι τοιχογραφίες της Θήρας, οι θησαυροί των βασιλικών τάφων των Μυκηνών, και χιλιάδες άλλα εκτός από τα κυκλαδικά μαρμάρινα ειδώλια που παραμένουν κλειδωμένα λόγω κορονοϊού... Να μην ξεχάσω φυσικά τον μηχανισμό των Αντικηθύρων... 

Ελληνες, βάλτε τη μάσκα σας και μάθετε την ιστορία σας. Γίνετε καλύτεροι.. δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.. 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!