29.5.08

29 Μαΐου 1453: η Πόλις εάλω

Ακριβώς όπως ο Λεωνίδας ξεκίνησε από την Σπάρτη για να θυσιαστεί στις Θερμοπύλες το έτος 479 π.χ. , έτσι και ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ξεκίνησε και αυτός από τη Σπάρτη, το Μυστρά, για να προστατεύσει την βασιλεύουσα Πόλη από την απειλή των βαρβάρων και να θυσιαστεί για αυτή το 1453, δηλαδή μετά από 1932 έτη, μια μεγάλη απόδειξη της αέναης ροής της ένδοξης ιστορίας του γένους των Ελλήνων και ιδιαιτέρως της μεγάλης Σπάρτης.


Φαίνεται ότι η θεά της Ελληνικής ιστορίας απένειμε, απονέμει και θα συνεχίσει να απονέμει το προνόμιο στην Λακωνική χώρα να προσφέρει συνεχώς, δικά της παιδιά, για μεγάλους αγώνες και μεγάλες θυσίες, για την Ελληνική πατρίδα, όπως μέχρι και την πρόσφατη περίοδο της Ελληνικής ιστορικής διαδρομής, στον Μακεδονικό Αγώνα, στον πόλεμο του 40 στα βουνά της Πίνδου, στην πρόσφατη κρίση των Ιμίων και είναι βέβαιον ότι θα συνεχίσει την ίδια προσφορά και στο μέλλον.


[Λεωνίδας Π. Τζεφεράκος, απο την ομιλία του σε εκδήλωση της Ένωσης των εν Αττική Λακεδαιμονίων]



Πλήρης ομιλία εδώ

Επειδή η ιστορία δεν γράφεται με αφορισμούς και αυθαιρεσίες, με φάλτσα ονόματα και εσκεμμένους αλυτρωτισμούς. Ουτε με "λαϊκούς μύθους" που τους επεξεργάζονται τα μιντια για ίδιον οφελος. Ούτε φυσικά με τις ταινίες του ιντιάνα τζόουνς.. Γράφεται με ντοκουμέντα...

1 comments:

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

η ιστορία δυστυχως πλέον είναι οι απαντησεις που δινουν τα παιδια δημοτικου-γυμνασίου σε ρεπορταζ του τυπου" τί εγινε την 28η Οκτωβρίου του '40": "Δεν θυμαμαι".."διωξαμε τουε Τουρκους"...
Ισως δεν μας αξιζειο η ιστορία μας.

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!