...και η Ελλάδα στον IRENA
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Μπούγας υπέγραψε, χτες στη Βόννη, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, την ιδρυτική συμφωνία του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA - International Renewable Energy Agency).
Πρόκειται για νέο Διεθνή Οργανισμό που στοχεύει στη μετάβαση προς την ευρεία και "διατηρήσιμη" χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) σε παγκόσμια κλίμακα, και την κατά το δυνατόν άρση των πολυσχιδώv εμποδίων και προβλημάτων που την παρεμποδίζουν όπως χρονοβόρες αδειοδοτικές διαδικασίες, τεχνολογικοί φραγμοί, επισφαλής χρηματοδότηση κ.α..Ο IRENA καλείται να συνδράμει την πράσινη επιχειρηματικότητα, να παράσχει υποστήριξη τόσο σε βιομηχανικές όσο και αναπτυσσόμενες χώρες προκειμένου να βελτιώσουν το ρυθμιστικό τους πλαίσιο για τις ΑΠΕ και να αναπτύξουν δυνατότητες αξιοποίησής τους μέσα από βέλτιστες πρακτικές, αποτελεσματικούς χρηματοοικονομικούς μηχανισμούς και υψηλή τεχνογνωσία.
Για να δούμε...
IRENA FOUNDATION





















Θετική μου φαίνεται αυτή η εξέλιξη. Για να δούμε τη συνέχεια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω να βελτιώσουν γρήγορα το θεσμικό πλαίσιο της Ελλάδας, αν και δεν έχουν δείξει ιδιαίτερη ευελιξία μέχρι σήμερα :(
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνδιαφέρουσες συζητήσεις έχει κατά καιρούς και στο Stop Climate Change! Forum της Greenpeace.
ΑπάντησηΔιαγραφή