14.1.12

Ο ελληνικός ορυκτός πλούτος, ο χορός των δισεκατομμυρίων και η Μεταλλευτική Εκτιμητική!!

[του Πέτρου Τζεφέρη] [by Tzeferis Petros]

Σε 100 δισεκατομμυρία ευρώ υπολογίζεται ο "θαμμένος θησαυρός" μετάλλων και υδρογονανθράκων στο υπέδαφος της χώρας σε δημοσίευμα του http://www.ethnos.gr, ο οποίος στο ίδιο δημοσίευμα εικάζεται ότι μπορεί να δώσει την πολυπόθητη αναπτυξιακή ώθηση της ελληνικής οικονομίας αλλά και να δείξει το δρόμο της εξόδου από την ύφεση:   Ελληνικός Ορυκτός Πλούτος: 100 δισ. € στα έγκατα της Ελλάδας!

Στα 40,2 δισ. ευρώ αποτιμάται από το ΙΓΜΕ (τώρα πλέον ΙΓΜΕΜ)  το μεταλλευτικό απόθεμα σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στο υπέδαφος της Ελλάδας, πλην υδρογονανθράκων.  Στην ίδια περίπου εκτίμηση υπολογίζεται η μεταλλευτική αξία που βρίσκεται στα έγκατα της ελληνικής γης τόσο από τον  Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) όσο και από το  αρμόδιο υπουργείο ΠΕΚΑ. Από αυτά τα 27,6 δισ. ευρω είναι εκείνα των μεταλλευμάτων (κοιτάσματα που περιέχουν χρήσιμο μέταλλο) που εκτείνονται κυρίως σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης,  εκ των οποίων μάλιστα τα 18 δισ. πιστώνονται στα χρυσοφόρα κοιτάσματα.

Πλήρες άρθρο εδώ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!