28.6.12

Επική καταστροφή στο Κολοράντο Σπρινγκς. Οι πυρκαγιές δεν γνωρίζουν πατρίδα...

Το Κολοράντο Σπρινγκς καίγεται και ολόκληρη η Αμερική βλέπει μπροστά στα μάτια της μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές της ιστορίας της.
Οι φλόγες εξαπλώνονται γρήγορα στην πολιτεία του Κολοράντο όπου οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τα πύρινα μέτωπα για να σώσουν τους κατοίκους της περιοχής και τις περιουσίες τους.

Αξιωματούχοι ανέφεραν την Τετάρτη ότι η πυρκαγιά στο Ουάλντο Κάνιον έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος και εκτείνεται πλέον σε μια περιοχή 62.000 στρεμμάτων.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς 32 χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Κολοράντο, το Κολοράντο Σπρίνγκς. Πολλοί από τους κατοίκους άφησαν πίσω τους όλα τους τα υπάρχοντα με την ελπίδα ότι οι φλόγες δεν θα φτάσουν μέχρι τα σπίτια τους.

Από την πυρκαγιά έχουν καταστραφεί αρκετές κατοικίες, μεταξύ των οποίων και ένα ιστορικό ράντζο που προσέλκυε εκατοντάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

Στην γειτονική Γιούτα, τουλάχιστον 1.500 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το Σάββατο.

Περίπου 20 πυρκαγιές ξέσπασαν την Κυριακή στις ΗΠΑ, κυρίως στα δυτικά εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των δυνατών ανέμων.

Οι πυρκαγιές δεν γνωρίζουν σύνορα, ούτε πατρίδα..

[by P. Tzeferis]

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!