27.9.17

ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε. : η εξαγoρά της MERMEREN που άλλαξε τα δεδομένα του λευκού μαρμάρου

Η εξαγορά της MERMEREN  αλλάζει τον χάρτη του λευκού Μαρμάρου σε διεθνές επίπεδο και ισχυροποιεί περαιτέρω την θέση των δύο εταιρειών. Η διαχείριση των δύο λευκών διαμαντιών – μαρμάρων ARISTON (από την ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε.) &SIVEC (από την MERMEREN) είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει συνέργειες και αξίες με θετικές συνέπιες στα ήδη καλά αποτελέσματα των εταιρειών.


Το 2017 αποτελεί το σημαντικότερο σταθμό στην ιστορία της ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε.

Στις 5 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Ολλανδικής εταιρείας STONEWORKSCOOPERTIEF, η οποία κατέχει το 88,4% της MERMEREN στο PRILEP της ΠΓΔΜ με καταβολή 72,3 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μια συμφωνία στρατηγικής σημασίας, η οποία  καθιστά πλέον την ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε. μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας, εδραιώνοντάς την ως Leader του Λευκού Δολομιτικού Μαρμάρου.

Η εξαγορά αυτή αλλάζει τον χάρτη του λευκού Μαρμάρου σε διεθνές επίπεδο και ισχυροποιεί περαιτέρω την θέση των δύο εταιρειών. Η διαχείριση των δύο λευκών διαμαντιών – μαρμάρων ARISTON (από την ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε.) &SIVEC (από την MERMEREN) είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει συνέργειες και αξίες με θετικές συνέπιες στα ήδη καλά αποτελέσματα των εταιρειών.

Η ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε.  συνεχίζει να επενδύει σε προγράμματα συνεχούς εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και σε ετήσιες επενδύσεις της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς με στόχο την βελτίωση της παραγωγικότητας και την ποιοτική αναβάθμιση των τελικών προϊόντων.

Σε ότι αφορά τον δεύτερο πυλώνα η εταιρεία έχει αναπτύξει inhouse τμήμα αξιολόγησης κοιτασμάτων και παράλληλα εξετάζει κάθε δυνατή ευκαιρία που της παρουσιάζεται για εξαγορές – συνεργασίες ομοειδών επιχειρήσεων με προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Στον τομέα της ενέργειας, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η εταιρεία έχει ξεκινήσει τριετές επενδυτικό πλάνο ανάπτυξης Αιολικών Πάρκων 50MW στη Β. Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ.

Η στρατηγική της ανάπτυξης μέσω της εξωστρέφειας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας με έμφαση στον πρωτογενή τομέα, εκτιμάται ότι θα επιφέρουν κατά την τρέχουσα χρήση κύκλο εργασιών της τάξης των 80 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 28 % σε σχέση με το 2016.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!