17.8.11

Tα φώτα της ράμπας έπεσαν για τους μεταλλωρύχους της Χιλής

[του Πέτρου Τζεφέρη][by Tzeferis Peter]

Ολοι ξέρουμε τι συμβαίνει όταν οι κάμερες κλείσουν, τα μικρόφωνα σιγήσουν και οι τηλεποτικές ή άλλες Κασσάνδρες δεν έχουν τίποτε πλέον να απομυζήσουν. Οταν τα φώτα της ράμπας πέσουν... κανείς δεν ασχολείται ξανά με την μίζερη πραγματικότητα. Αλλο δεν έχει να σου δώσει πιά...

Αυτό έγινε και για τους 33 μεταλλωρύχους του ορυχείου Σαν Χοσέ της Χιλής που είχαν αποκλειστεί σε βάθος 700 μέτρα κάτω από τη γη, πέρυσι τέτοιον καιρό. Οπως είχαμε προβλέψει, ένα χρόνο μετά την διάσωσή τους και την ανάδειξη και περιφορά τους ανά τον κόσμο ως αστέρες κάθε μορφής, ήρθε η ώρα της άδοξης και σκληρής πραγματικότητας.

Οι χθεσινοί «ήρωες» έγιναν ξανά απλοί καθημερινοί άνθρωποι που παλεύουν για την επιβίωση... οι περισσότεροι άνεργοι καιμε πρόσθετα πλέον προβλήματα από εκείνα που ειχαν πριν..

Και ο  πρόεδρος Πινέρα, που είχε αρχικά κεφαλαιοποιήσει πολιτικά το δράμα τους αυξάνοντας τη δημοτικότητά του, προσγειώθηκε κι εκείνος ένα χρόνο μετά: τώρα που δεν έχει απέναντί του ευγνώμονες μεταλλωρύχους αλλά οργισμένους φοιτητές και αγανακτισμένους πολίτες, έπεσε από το 60στο 26%.

Η διάσωση κράτησε μόνο 12 μήνες

Chile Miners Mostly Unemployed One Year Later

Θα ξαναδούν το φως της ημέρας μόλις τα χριστούγεννα...

μια χιλή, μια χιλή να μας σώσει...

Νέo δράμα με ανθρακωρυχείο στη N. Ζηλανδία

Το μέλλον του κόσμου είναι υπόγειο…

Οταν τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!